Ontmoet Bataafse en Romeinse figuranten in de Romeinse tuin in Park en Schuur De Steenen Camer. Zondag 28 oktober van 12.00 tot 16.30 uur doen AWN (Archeologie) HKE (Historische kring Elden) en BTV Elderveld weer mee met de DAG van de Arnhemse Geschiedenis, locatie; Park (Rond de Romeinse tuin) en Schuur de Steenen Camer, Hannesstraatje 2a en bij het Castellum Meinerswijk.
De toegang is geheel gratis.

Activiteiten

Er zijn rondleidingen door de Romeinse tuin en naar de fundamenten van het Castellum. Hier wordt uitleg geven m.b.t. de legerplaats voor ca 450 Romeinse soldaten 1949 jaar geleden.

Er zijn diverse proeverijen (let op; niet alles is gratis) met Romeinse kip-groentesoep, Romeinse hapjes, Romeins brood en Moretum (Romeinse kruidenkaas). Er zijn diverse informatie-kramen en ook een oogst/kruidenkraam.
Kinderen kunnen in het Romeinse kampement een selfie maken, zelf in een Romeins tenue met schild/zwaard en/of samen met een Romeinse Soldaat. Ook zijn er Romeinse spellen te spelen en kunnen de kinderen ervaren hoe een Romeinse soldaat (21 jr.) werd opgeleid. Met metaaldetectoren mogen kinderen hun geluk zoeken in de boomgaard en vinden vast wel Romeinse muntjes.

In clubhuis “de Schuur” zijn om 12.15 en 14.15 uur lezingen met als thema “Bataafse Opstand”.
Bij de AWN-tafel kunt u bij een archeoloog uw bodemvondsten laten taxeren, op een andere AWN-tafel kunt u uw archeologische kennis testen. Ook zijn er leuke spellen/oefeningen voor kinderen.
HKE toont prachtig fotomateriaal over de opgravingen in Meinerswijk in 1979 en 1991. Heeft u in die tijd aldaar ook archeologisch materiaal “gevonden”, breng het mee. U mag het ook doneren/schenken voor onze permanente Romeinse expositie.

Kom s.v.p. zoveel als mogelijk met de fiets naar deze activiteit.
In Arnhem Noord zijn op zaterdagmiddag 27 oktober nog veel meer DAG-activiteiten te beleven, zie ook de website www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl