Hoe herken je wildlifecrime? Misschien wil je graag meehelpen, maar vind je het niet eenvoudig om problemen te herkennen en te omschrijven. Daarom organiseert de GNMF samen met de Academie Politie, Dier en Milieu op 15 oktober in Rheden de eendaagse cursus Wildlifecrime.

Ook in Nederland komt wildlifecrime voor: het illegaal doden of vangen van wilde dieren en/of het opzettelijk verstoren of vernielen van hun leefgebied. Het Meldpunt Wildlifecrime probeert een goed beeld te krijgen van de omvang en aard van het probleem. Duidelijke meldingen zijn daarbij van belang. Maar hoe herken je wildlifecrime?

GNMF organiseert samen met de Academie Politie, Dier en Milieu de eendaagse cursus Wildlifecrime. Doel van de cursus is dat deelnemers aanwijzingen van wildlifecrime leren herkennen zodat ze, als ze dat willen, een juiste melding kunnen doen. Ze leren ondertussen veel over een aantal dieren en landschapsecologie. Kennis die ze weer kunnen gebruiken bij hun excursies en andere natuuractiviteiten. De cursus is inclusief een digitaal te ontvangen cursusboek.

Wanneer: 15 oktober 2016, 9.30 – 17.00 uur
Waar: Bezoekerscentrum Natuurmonumenten Veluwezoom, Heuvenseweg 5a in Rheden
Deelname: Leden van GNMF of van aangesloten organisatie: € 10,-. Overigen: € 25,-. Word je lid van GNMF dan krijg je de cursus cadeau.

Meld je aan op de website van GNMF
Meer informatie: www.gnmf.nl