KNNV Arnhem geeft vanaf april een cursus determineren. Aan het eind van de cursus kun je zelfstandig Nederlandse wilde plantensoorten op naam brengen.

De cursus bestaat uit 9 lesavonden op de woensdagavond en 3 excursies op de zaterdagochtend. Je zult kennis op doen over de meest algemene botanische kenmerken die nodig zijn om te kunnen determineren en je leert de kenmerken van negen veel voorkomende plantenfamilies. Naast de theoretische stof die tijdens de klassikale les wordt behandeld, ga je in groepjes met behulp van een loep, pincet en de Veldgids Nederlandse Flora één of twee plantensoorten uit de familie determineren die op de avond is behandeld. Verder bezoek je met de andere cursisten drie botanische toplocaties waar je kennis maakt en uitleg krijgt over bijzondere flora.

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van de zevende of achtste druk van de KNNV-uitgave: “Veldgids Nederlandse Flora” van Henk Eggelte. Verder zijn nodig een loep (vergroting 10x) en een spits pincet. De flora, loep en pincet kunnen via de cursus worden besteld.

De cursusprijs is ongeveer €60. Voor leden van IVN of KNNV is de prijs €55.

Cursusdata:
De negen woensdagavonden zijn 5, 12 en 19 april, 3, 10,17, 24 en 31 mei en 7 juni.
De lessen zijn van 19.30 tot 22.00 uur..
De excursies zijn op de volgende zaterdagochtenden 22 april, 20 mei en 3 juni.

Cursuslocatie:
Arentheem College Thomas á Kempis, Thomas á Kempislaan 25, 6822 LR, Arnhem.

Voor meer informatie en aanmelden:
www.knnv.nl/afdeling-arnhem/cursus-wilde-planten
026-3643990
w.wamelink2@upcmail.nl
Tel: 026-3643990