Dit najaar gaat voor de zesde keer de cursus Natuurlijk Bijen Houden van start op het Permacultuur Centrum in Zutphen. Docent is Albert Muller, biologisch-dynamisch imker en een van de meest ervaren docenten van Nederland. De cursus gaat in op alle aspecten van het bijen houden.

Het belang van bijen wordt steeds meer onderkend en gelukkig besluiten steeds meer mensen om bijen te gaan houden. Zij doen dit om de bij te helpen overleven en vanwege een fascinatie voor de complexe en subtiele wereld van de honingbij.

In de cursus Natuurlijk Bijen Houden staat het welzijn van de bijenvolken voorop. Er wordt daarom uitvoerig in gegaan op het natuurlijke gedrag en de natuurlijke leefwijze van honingbijen.
De cursus behandelt alle aspecten van het bijen houden. In het najaar en de winter worden de theorielessen gehouden; in het voorjaar, als de bijen weer actief zijn, de praktijklessen. Na afloop van de cursus zijn cursisten in staat om zelfstandig een bijenvolk te begeleiden.

De cursus wordt gegeven door Albert Muller, bioloog, oud-docent aan de agrarische hogeschool en ervaren biologisch-dynamisch imker. Deze cursus gaat niet uit van een biologisch-dynamische invalshoek, maar na afloop bestaat er wel de mogelijkheid om in drie extra lessen deze benadering te leren kennen.

Cursus Natuurlijk Bijen Houden
6 avonden theorie + 6 avonden praktijk
Extra: 3 avonden biologisch-dynamische benadering

Organisatie
Permacultuur Centrum Nederland – www.permacultuur.org

Plaats
Zutphen: theorielessen in buurtcentrum de Uitwijk. Praktijklessen in de permacultuurtuin aan de Bronsbergen.

Kosten
255 euro inclusief lesmateriaal, koffie en thee;
70 euro – voor de biologisch-dynamische extensie

Meer informatie
René Röell via info@permacultuur.org of 06 – 488 252 99 of kijk op
Of: http://www.permacultuur.org/dinsdag-27-september-2016-natuurlijk-bijen-houden-aanvang-cursus/