IVN-vrijwilligers en beroepskrachten hebben samen een cursus Moestuinieren ontwikkeld. Ook in Arnhem gaat deze cursus voor de beginnende moestuinder draaien! De cursus wordt aangeboden door IVN Arnhem.

Om de cursus op een eenvoudige manier te kunnen volgen, maken we gebruik van een Doe-boekje voor thuis waarin je stap voor stap kennis kan maken met de basis van het moestuinieren en drie lesavonden met drie hoofdonderdelen:

1  Opstart (voorzaaien, zaaien, zaaiplan maken)

2. Begeleiding groeiperiode (invloed van water, zon, temperatuur, onkruid, grond, bemesting, verplanten en het bijhouden van de groei met het moestuinboekje)

3. Oogst en vooruitblik naar het komend jaar (aandacht voor bevruchting, wat kun je oogsten en wanneer, bemesting van de grond.) Het is handig om ook daadwerkelijk een moestuintje te starten, als je meedoet aan de cursus. En dat kan al op een klein stukje!

De IVN-cursus Moestuinieren wordt verzorgd door Henk Boesveld bekend als docent bij (moes-)tuinverenigingen, bevlogen gastpresentator bij natuur- en milieubijeenkomsten en gedreven moestuinder.

Tijdens de cursus ontvang je tevens het Velt boek Basiscursus ecologisch tuinieren voor beginners (winkelwaarde € 9,95).

Waar: Natuurcentrum Arnhem, Presikhaaf Ruitenberglaan 4, 6826 CC Arnhem

Wanneer: dinsdagavonden 18 april, 16 mei en 13 juni 2017

Tijd: 20.00 uur tot 22.00 uur, met een kleine koffie/thee pauze

Kosten: de cursus kost € 17,- per deelnemer.

Ben je IVN-lid dan betaal je € 15,-.

De koffie en thee kost per avond € 0,50.

Zin om mee te doen?

Aanmelden kan via het Opgaveformulier  Cursus Moestuin. De cursus start met minimaal 12 deelnemers.