Rijnstate wil twee bijenkasten plaatsen op het dak van het ziekenhuis. Voor de kasten en het onderhoud door een imker is 2.000 euro nodig. De kosten willen ze financieren met crowdfunding. Met nog enkele dagen te gaan kun je nog meedoen!

Rijnstate zet zich in voor een veilig en gezond leven van de inwoners van Arnhem en omgeving. Met het houden van bijen wil Rijnstate een positieve bijdrage leveren aan gezond leven. De honing die bijen maken beschikt over belangrijke medicinale eigenschappen. Het is een uitstekend antibioticum. Honing gaat niet alleen virussen tegen, maar ook schimmels en bacteriën kunnen worden tegen gegaan. In ziekenhuizen wordt honing nog steeds gebruikt als desinfecterend middel. Honing heeft dus een geneeskrachtige werking voor de gezondheid.

De honing die de bijen gaan produceren, gaat Rijnstate niet zelf in het ziekenhuis gebruiken. Maar voor elke 25,- euro die jij doneert, krijgt jij een potje honing. En dat niet alleen. Eén keer per jaar krijg je toelichting in de vorm van een presentatie van de imker en mag je mee het dak op, waar de bijenkasten staan. Het onderhouden van een bijenkast door een imker kost 1.000 euro per jaar. Rijnstate wil graag twee bijenkasten plaatsen. Met de crowdfundactie hoopt Rijnstate dus om 2.000 euro bij elkaar te brengen. Deelnemen kan tot en met 31 januari 2016.

Meer