We weten ondertussen dat teveel industrieel vlees slecht is voor het milieu, de dieren en ons. Toch worden veel boodschappentassen nog steeds met goedkope vleeslappen gevuld. Hoe kan dit?

Volgens de crew van The Future of Meat is hier een logisch antwoord op te geven: we houden niet op industrievlees te eten zolang de gevolgen in de toekomst onzichtbaar zijn. Precies dat wil The Future of Meat met een video-installatie veranderen. Ze willen de toekomst van vleesconsumptie zichtbaar maken door de bezoeker een kijkje te geven in het jaar 2050.

Alternatieven

De zussen Anna en Madelaine Berlis willen graag een interactieve uitbeelding maken van de toekomst van vleesconsumptie en ontwikkeling van alternatieven. Een video-installatie die gaat over hoe onze vleesconsumptie in 2050 eruit zou kunnen zien, waarbij er vijf mogelijke versies worden vertoond. Het doel van de video-installatie is om mensen na te laten denken over de toekomst van vlees. Tevens is het doel mensen te laten erkennen dat ze daadwerkelijk invloed kunnen uitoefenen op de toekomst.

Help je mee?

Het is de bedoeling dat de video-installatie eind juni zowel in Nederland als in Duitsland wordt vertoond. Het project zal echter alleen kunnen worden gerealiseerd als er genoeg geld is opgehaald via crowdfunding. Dus ben je benieuwd of je nog vlees zult eten in de toekomst? En hoe de keuken van de toekomst eruit zal zien? Steun dan The Future of Meat en neem in juni een kijkje in het jaar 2050!

Internationaal

De video-installatie is internationaal en interdisciplinair. Het is een Duits/Nederlands project, omdat de één in Coburg, Zuid-Duitsland studeert en de ander in Utrecht. Het idee is oorspronkelijk van Madelaine. Anna is filmmaker en neemt dat deel voor haar rekening.