Een groene plek in de stad, waar je kunt genieten van natuur om je heen. Waar je je kinderen of kleinkinderen mee naartoe neemt. Een rustpunt waar je even afstapt van de fiets. Waar biologische groenten worden verbouwd voor Voedselbank Arnhem. En waar ruimte is voor planten en dieren en voor ontspanning en ontmoeting. Dat is wat de vrijwilligers van Stadslandbouw Mooieweg graag willen.

De vrijwilligers van Stadslandbouw Mooieweg verbouwen verse onbespoten groenten op een stuk grond in de wijk Arnhem-Rijkerwoerd. Meer dan 50% leveren ze aan Voedselbank Arnhem, de rest is voor de vrijwilligers zelf. Iedereen kan meedoen, op zijn of haar eigen manier.

Sinds 2014 is het project spectaculair gegroeid. Maar de inrichting van het terrein past niet goed bij de groene oase die Stadslandbouw Mooieweg in de stad wil zijn: een plek waar iedereen welkom is als het hek open staat. Het parkeerterrein is nu echter nog groot en stenig en veel mensen denken dat het een privé terrein is waar ze niet mogen komen. Stadslandbouw Mooieweg wil daarom minder steen, meer groen en meer ruimte voor ontspanning en ontmoeting.

Samen met vrijwilligers, buren en andere belanghebbenden maakte Stadslandbouw Mooieweg een plan, met als onderdeel een nieuwe, gastvrije entree. Met een mooi hek, een tuin met zitplek en paadjes, met kleurrijke beplanting en duidelijke informatieborden. Zodat iedereen weet dat de Stadslandbouw hier zit en ervan kan komen genieten.

Help je mee?
Om het plan te kunnen realiseren heeft Stadslandbouw Mooieweg geld nodig en hulp bij de uitvoering. Daarom zoeken ze sponsoren én klussers die willen helpen om van Stadslandbouw Mooieweg een echte groene stadsoase te maken. Doneer je geld of tijd, dan ontvang je als dank een groen(t)e beloning!

Kijk voor meer informatie op https://www.voorjebuurt.nl/campaigns/mooieweg/