Bedrijfstuinieren: Verbindt Mensen, Voedsel en Natuur.
Iedere dag zijn er miljoenen mensen die uren achtereen kantoorwerk verrichten waarmee het lichaam nauwelijks gestimuleerd wordt, terwijl de hersenen een grote werkdruk te verduren krijgen. Het overgewicht en de stress die hierdoor kunnen ontstaan zijn een bron van allerlei ernstigere gezondheidsproblemen. Gelukkig zijn deze problemen gemakkelijk in de kiem te smoren. De wetenschap heeft namelijk veelvuldig aangetoond dat beweging en natuur goed zijn voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Sobere gazonnen

Het kantoorwerk vindt vaak plaats in een omgeving waar mens en natuur niet of nauwelijks de ruimte krijgt om te leven en de diversiteit te ontwikkelen die het in zich heeft. Bedrijfstuinen en terreinen zijn vaak sobere gazonnen, strakke hagen en veel verharding, een omgeving waarin het leven zich niet kan of mag ontplooien.

Bedrijfstuin

Corporate Gardening wil hier een eind aan maken door samen met kantoorpersoneel aan de slag te gaan om de bedrijfstuinen van Arnhem weer kleur en leven te geven. Door samen bezig te gaan in de buitenlucht en een natuurlijke groene omgeving komen de hersenen tot rust en wordt het lichaam gestimuleerd. De bedrijfstuin wordt zo een ontmoetingsplek, een gezonde voedingsbron en komt tot leven!
Kijk voor meer informatie op www.corporategardening.nl.