Casa de Pauw is een voormalig kloostercomplex. Het is gelegen aan de Oude Velperweg 34, 36 en 38 te Arnhem. In 1985 werd Casa de Pauw gekraakt. De toenmalige krakers hebben zich destijds verenigd in de “Vereniging tot behoud van Casa de Pauw” met als voornaamste doelstelling het behouden en bewoonbaar maken van het complex.

In Casa de Pauw wonen ongeveer 45 mensen in zowel kleine als grote woongroepen. Al deze groepen hebben hun eigen manier van samen-leven op de voor hen meest aangename wijze. Naast hun eigen kamer hebben de bewoners van elke woongroep de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid over keuken, WC, badkamer en gang. Omdat elke groep hieraan een andere invulling geeft, zijn de sfeer, de leeftijd en het karakter van de bewoners in elke woongroep anders. Al die verschillende woongroepkarakters maken het belangrijk dat, indien een woonruimte vrij komt, de juiste bewoner/ster gevonden wordt door de betreffende woongroep zelf.

Actieve deelname

Van iedere bewoner/ster wordt actieve deelname verwacht. Zo is er onderling afgesproken dat iedereen elke maand minstens een dag mee- helpt, -werkt, -bouwt aan klussen in en rond de panden. Hiertoe zijn er elke maand klussendagen. Soms zijn er “grote” klussen waar meer kennis aan te pas moet komen (die na jaren van zelf dingen doen veelal ook wel in huis is), maar ook vele “kleinere” klussen die nu eenmaal ontstaan door slijtage en en gebruik van materiaal en voorzieningen door zoveel mensen. Al met al is het best leuk om met z’n allen het eigen pand te onderhouden en te kunnen verbeteren (zeker als je daardoor de te betalen huur terug kunt brengen).

Organisatie

Om met een grote groep mensen samen te kunnen wonen en werken is een vorm van organisatie nodig. De Casa is een zogenaamde pandvereniging met op papier drie bestuursleden. Zij treden echter alleen op de voorgrond bij wat formelere zaken.

Voor contact mail naar:info@casadepauw.nl
Voor meer informatie:www.casadepauw.nl