Kom op 26 september bomen over groen! Dan organiseert CASA een avond over de toekomst van de Arnhemse parken en het wijkgroen.

Arnhem is een buitengewoon groene stad. Daar profiteren wij al eeuwen van; steden met een fraaie landschappelijke ligging en natuurlijke omgeving zijn immers gezonder, leefbaarder, aantrekkelijker en daarmee toekomstbestendiger.

Hoe houden we Arnhem groen en wat moeten we daarvoor doen of vooral laten? Hoe zorgen we ervoor dat ons bomenbestand op peil blijft? Hoe voorkomen we dat onze monumentale prachtparken niet bezwijken onder alle belangstelling en dat ons wijkgroen verandert in een potpourri?

Over deze vragen en actuele ontwikkelingen als stadslandbouw, Arnhem Klimaatbestendig en Van Wijken Weten gaan diverse podiumgasten en het publiek met elkaar in gesprek. De uitkomsten van deze avond vormen input voor de actualisatie van de Groenvisie van de Gemeente Arnhem.

Met onder anderen: wethouder Ine van Burgsteden, parkwachter Jeroen Glissenaar, architect Wilbert de Haan, landschapsarchitect Daphne van der Wal, festivalorganisator Thijs Bisschops, erfgoeddeskundige Elyze Storms-Smeets en stadsdichter Jesse Laport.

CASA heeft deze avond bovendien een publieke primeur: filmmaker Ignas van Schaick, bekend van ‘De Nieuwe Wildernis’ en ‘Holland, natuur in de Delta’, vertoont een voorproefje van zijn nieuwste film ‘De Wilde Stad’ waarin de biotoop in Arnhems hoofdriool een rol speelt.

Datum: dinsdag 26 september

Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20

Entree: gratis