Milieudefensie Arnhem organiseert zaterdag 10 juni tussen 13.00 uur en 15.00 uur een Breicafé  in de bibliotheek in Rozet. Ben je beginner of breifanaat? Maakt niet uit, iedereen is welkom. Er zijn experts die het breien uitleggen en er is genoeg materiaal.

Trump stapt uit het klimaatakkoord van Parijs. Maar de rest van de wereld gaat er mee door. Ook Milieudefensie Arnhem eist een scherp klimaatbeleid en doet mee aan de landelijke campagne “Gas, we breien er een einde aan.’ In 100 dagen breit Milieudefensie met hulp van kunstenares Agnes Bakker en vele andere vrijwillligers in het hele land de grootste deken van Nederland. De deken staat symbool voor de solidariteit met mensen in het aardbevingsgebied en de noodzaak om de gaskraan dicht te draaien.

Het eindresultaat van de landelijke breiactie wordt op 29 juni in Den Haag gepresenteerd. Met het breiwerk hebben we een boodschap voor de nieuwe regering: geef Nederland duidelijkheid over hoe en wanneer de gaskraan dicht gaat. Zodat we er straks ook zonder gas warmpjes bij zitten.

Meer informatie: www.arnhem.milieudefensie.nl