Met elkaar een levensgrote sjaal breien voor het Feestaardvarken in het Bartokpark. Met deze ludieke actie wil Slim Opgewekt aandacht vragen voor de Warmetruiendag op vrijdag 5 februari. Een dag waarop we worden uitgedaagd de verwarming een paar graden lager te zetten om energie te besparen.

Op vrijdag 5 februari geeft wethouder Duurzaamheid Anja Haga om 10:30 uur bij het Feestaardvarken het startschot van de brei-actie. Van 5 tot 15 februari worden op diverse breipunten in Arnhem breisessies georganiseerd. Heb je nog nooit gebreid maar wil je het graag leren dan kun je meedoen aan een brei-sessie. Bij de breipunten kan je breipennen en wol doneren, meebreien of een breiwerk – van 1 meter breed en zo lang als je zelf wilt – inleveren.

Tussen 15 en 18 februari worden alle verzamelde breiwerken op een centrale locatie (n.t.b.) aan elkaar gebreid tot een levensgrote sjaal. Slim Opgewekt zoekt nog specifiek voor die klus vrijwilligers. Op 19 februari om 14:00 uur wordt het Feestaardvarken met z’n nieuwe sjaal onthuld.

Doe je ook mee?

Héél Arnhem doet mee: van de stadsboerderijen tot Rijnstate, in park Sonsbeek of op Centraal Station. Breiwinkels Draadjes enzo en Steekje Los breien met hun breiclubs aan de sjaal, de bibliotheek in Rozet en Kronenburg ontvangen breiers op hun breipunt en ook in Het Pakhuis, de Kansenfabriek (Het Broek), de stadsboerderijen en de Stationshuiskamer op Arnhem Centraal kan worden gebreid. Huub Kwekkeboom zet zich in namens kringloopketen 2Switch: “Net als Slim Opgewekt gaan wij voor een duurzame samenleving door mensen bewuster te maken over hun energiegebruik. Voor deze bijzondere actie verzamelt 2Switch breipennen, (gebruikte) wol en oude truien die niet meer gedragen kunnen worden”.

Arnhemmers werken samen en creëren door het breien een uniek moment. Samen werk je aan een levensgrote sjaal met een gezamenlijke boodschap: bespaar energie! Wil jij ook mee helpen? Je kunt thuis breien of op een brei-punt in de stad. Je kunt meedoen aan een brei-sessie om het breien onder de knie te krijgen of zelf een brei-sessie leiden. Tussen 15 en 18 februari kun je meehelpen om alle verzamelde breiwerken aan elkaar te breien tot een levensgrote sjaal. Geef je op door een mail te sturen naar mylene@slimopgewekt.nl. Dan krijg je de instructies toegemaild.

Update:
Door het grote aantal breiwilligers dat een sjaal gaat breien voor het Feestaardvarken dreigt er een tekort aan breinaalden en wol. Slim Opgewekt roept Arnhem daarom op om massaal breigerei te doneren. Breipennen, (gebruikte) wol en oude truien kunnen ingeleverd worden bij verschillende breipunten in de stad. Kijk voor meer informatie over de breipunten en breisessies op de website of Facebook-pagina van Slim Opgewekt.

Meer