Langs de Pleyroute, onder de eerste windmolens van Arnhem, wordt nu ook het eerste zonnepark van Arnhem gebouwd. Het past bij de duurzame ambities van de gemeente Arnhem. Zonnepark Koningspleij wordt ontwikkeld door Sunvest in samenwerking met shareNRG.

NATUURLIJKE ZONNEPARKEN

Zonnepark Koningspleij Arnhem wordt mooi ingepast in het landschap, omgeven door groen en is niet-toegankelijk voor het publiek. Sunvest ontwikkelt Natuurlijke Zonneparken, dit zijn parken die duurzame energie leveren én een bijdrage leveren aan het verbeteren van de lokale biodiversiteit. Samen met lokale ondernemers zal Sunvest zorgen voor bijenkorven, insectenhotels en geschikte beplanting rondom de zonnepanelen van het Zonnepark. Door de natuurlijke inpassing in het landschap, valt Zonnepark Koningspleij Arnhem straks nauwelijks op. Verduurzamen start natuurlijk al bij de bouw van het park. Door grotendeels elektrisch materieel te gebruiken minimaliseert het park de uitstoot van stikstof.

Opbrengst

Het volledige PV-systeem zal een vermogen van ongeveer 13.365 kWp hebben. Het systeem kan daarmee jaarlijks 11.266.695 kWh opwekken. Zo gaan meer dan 3750 huishoudens over op groene stroom.

Het is de verwachting dat de bouw voorjaar 2022 is afgerond. Via het Nederlandse energiebedrijf Greenchoice wordt deze groene stroom ingezet op het nabijgelegen IPKW terrein. De hoeveelheid stroom die wordt opgewekt is vergelijkbaar met de energiebehoefte van zo’n 3.500 huishoudens.

Zonnepark Koningspleij Arnhem is er voor en door Arnhem. Zo hebben inwoners van de gemeente Arnhem via crowdfunding mede bijgedragen aan de totstandkoming van het park.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het zonnepark kan via www.sunvest.nl/zonnepark-koningspleij.

bron: https://www.arnhemaan.nl/nieuws/bouw-eerste-grote-zonnepark-van-arnhem-gestart/