In het voorjaar van 2013 zijn in “Boomgaard de Steenen Camer” meer dan honderd jonge hoogstamfruitbomen geplant. De boomgaard lint in Arnhem-Zuid, bij de historische boerderij “de Sttenen  Camer” en het volkstuinencomplex van “Biologische Tuinbouwvereniging Elderveld”.

Stichting “Boomgaard de Steenen Camer” beheert deze boomgaard. De bomen zijn geadopteerd door mensen uit de buurt, die helpen de bomen te beheren. Ze doen dit, omdat ze het van belang vinden in een mooie, groene omgeving te wonden en omdat zij houden van natuur en lekker fruit. Daarom is gekozen voor biologische teelt, waarbij geen gif of kunstmest wordt gebruikt. De stichting heeft geen winstoogmerk, ze doen dit omdat ze het belangrijk en leuk vinden Het is bijna niet te geloven, maar de jonge boompjes, kunnen over 3 jaar al de eerste vruchten geven, en over een jaar of 10 kan de oogst zo maar 250 kilo per boom zijn.

Waarom adopteren?

Het kan namelijk ook een boom zijn, waar jij de vruchten van plukt! De stichting geeft de bomen uit aan adoptanten, die daar 35 ,- per jaar voor betalen. Er zijn al 80 mensen die actief meedoen en er is nog ruimte voor circa 100 bomen die komend wintersseizoen geplant kunnen worden.

Als adoptant kun je kiezen uit bijna 30 verschillende rassen hoogstamappels en – peren. Je plant en verzorgt je boom zelf. Je hoeft geen ervaring te hebben met fruitbomen verzorgen, er valt veel te leren, ook door zelf te doen. De stichting zal snoeicursussen verzorgen en ook oogst- of bloesemfeestjes. En natuurlijk zijn alle vruchten voor jezelf!

Wil je meer te weten komen of wil je een boom adopteren?

Kijk op www.boomgaarddesteenencamer.nl

Je vindt daar informatie, je kan je aanmelden voor de nieuwsbrief en contact opnemen met de initiatiefnemers.