Wie gisteren in het Sonsbeekpark is geweest heeft ongetwijfeld de aankondiging gezien dat vele bomen plaats moeten maken voor een sojaplantage ten behoeve van veevoer. Het betreft een ludieke actie van Milieudefensie waarmee ze mensen bewust willen maken van de gevolgen van de sojateelt in Zuid-Amerika.

Milieudefensie selecteerde gisterochtend honderden bomen in het Sonsbeekpark voor de kap. De actie in het Sonsbeekpark is onderdeel van een landelijke actiedag waarbij stadsparken symbolisch worden gekapt om mensen bewust te maken van de gevolgen van de sojateelt in Zuid-Amerika.

“Voor de 6,2 miljoen liter melk die Arnhemmers per jaar drinken is een oppervlakte van minstens een Sonsbeekpark nodig om soja te verbouwen, waar wij onze koeien mee voeren. Als in Arnhem het Sonsbeekpark afgesloten zou worden om plaats te maken voor een sojaplantage zou de stad te klein zijn. In Zuid-Amerika heeft de ontbossing en landonteigening voor grootschalige sojateelt van de afgelopen twintig jaar nog steeds impact op de lokale bevolking, ” aldus Aster Wijsman van Milieudefensie Arnhem.

Milieudefensie wil dat we in Nederland onze koeien voeren met Europees veevoer. Consumenten kunnen in de supermarkt kiezen voor biologische melk of besluiten om minder melk en zuivel te kopen.

Meer lezen: