Laat je inspireren door de volgende boeken over stadslandbouw en eetbaar groen.
- De stad ontkiemt – door Kim Lagerweij
In dit rijk geïllustreerde boek vertellen zes stadsboeren en zes organisaties hun verhaal. Zij vertellen vol overgave over hun manier van voedsel verbouwen in de stad. Van balkonnetje tot volkstuintje, laten ze zien met hoeveel voldoening ze de groente zaaien, verzorgen en oogsten. - Het Dynamic Food boek
Dit boek brengt het toekomstige voedselsysteem onder de aandacht door middel van essays, interviews en onderzoek. Supermarktproducten worden vergeleken met lokale producten op het gebied van beschikbaarheid, herkomst, transport en prijs. Een deel van het boek laat zien hoe de lezer zelf een eetcafé op kan zetten in tijdelijk leegstaande ruimtes om zo kleine boerderijen en leveranciers in de omgeving van de stad te ondersteunen. - Eetbare wilde planten – door Marion de Kort
Een boek over supervoeding van eigen bodem, 200 soorten herkennen en gebruiken en recepten.