Op vrijdag 14 april van 20:00 – 22:00 organiseert YFM Arnhem/Nijmegen een lezing- en debatavond over compost, dierlijke mest, kunstmest en groenbemestingsgewassen. Met bodemkundige en biologische tuinder Esther Kuilen van de Ommuurde Tuin in Renkum en bodemecoloog Gerard Korthals.

Wanneer gebruik je wat, waarom en hoeveel? Hoe houden we onze bodem en dus onze gewassen gezond in de moestuin of op de boerderij? Landbouwwetenschappers, boeren en moestuinders onderzoeken al jarenlang hoe we met het juiste gehalte organische stof ervoor kunnen zorgen dat de opbrengsten van onze gewassen hoog blijven. Op vrijdag 14 april nodigen we Esther Kuiler en Gerard Korthals uit om hierover met jou in gesprek te gaan.

Esther Kuiler is bodemkundige en biologisch tuinder in de historische tuin van koning Willem III, de Ommuurde Tuin in Renkum. Vanavond deelt ze haar kennis over het beheren van de bodem, humus, compost en alle andere natuurlijke manieren voor een gezondere bodem.

Wetenschapper Gerard Korthals is bodemecoloog van het Nederlands Instituut voor Ecologie en de Wageningen Universiteit in Wageningen en docent op de Wageningen Universiteit. Hij doet al zijn hele leven onderzoek naar een optimaal bodemleven en zal ons de details geven van het in stand houden van een biodivers en goed functionerend bodemleven, bijvoorbeeld door groenbemesting, gewasrotatie en het gebruik van organische materialen zoals compost.

Tickets te bestellen via www.theateraanderijn.nl
€ 10,00 normaal
€ 7,50 (CJP/studenten + leden slowfood, YFM en Velt)

Duur: 2 uur incl. pauze
Locatie: Theater aan de Rijn

 YFM Arnhem-Nijmegen
Sinds begin oktober 2016 is YFM Arnhem YFM Arnhem-Nijmegen geworden. YFM Arnhem-Nijmegen zet zich in voor good, clean en fair voedselsysteem in regio Arnhem-Nijmegen en is onderdeel van Youth Food Movement Nederland en Slowfood Rijnzoet.