Op woensdag 25 juni was Bloei! in

[Arnhem] te gast bij een netwerkevent van Fairtrade Arnhem, op het groene dak van Roofgarden. Wilma Mulder vertelde de ruim 50 aanwezigen over het Bloei! initiatief en deed een oproep om gebruik te maken van de website www.bloeiinarnhem.nl en hier ook actief input voor te leveren.

Doel van Bloei! in [Arnhem] is om een centraal platform te worden waarop al het groene en duurzame nieuws in de stad zichtbaar wordt. Bloei! in [Arnhem] biedt enerzijds een podium aan groene initiatieven en daarmee tegelijkertijd een overzicht hiervan aan de inwoners en ‘groene’ consumenten. Zo dragen we samen bij aan de verdere ontwikkeling van Arnhem als groene stad en duurzame stad, waar inmiddels heel veel gebeurt op dit terrein.

In Arnhem zijn veel actieve, betrokken bewoners en ondernemers, die allemaal op hun eigen manier een steentje bijdragen aan een bloeiende stad. Denk aan groene daken, wijkmoestuinprojecten en stadslandbouw. Ook zijn er groene energieprojecten, educatieve pakketten voor kinderen en is er veel belangstelling om veel meer zaken Fair Trade te gaan doen.
Bloei! in [Arnhem] brengt deze initiatieven samen met de Stichting Fairtrade en andere vernieuwende partijen voor het voetlicht en samen leggen we waar mogelijk verbindingen. Zoals hier op Roofgarden waar allerlei matches plaatsvinden.

Daarnaast is er de Bloei evenementenagenda (digitaal én op papier) waarmee we groene, duurzame evenementen onder de aandacht brengen.
Meewerken aan een bloeiende stad? Deel je ideeën, tips en nieuws met ons en en geef je via het Bloei! forum: https://www.bloeiinarnhem.nl/wordpress/forums/topic/wat-zijn-jouw-ideeen-en-wensen-voor-een-bloeiende-stad/