Voor de organisatie van het Hoogte80 festival, dat dit jaar voor de zevende keer wordt gehouden, is duurzaamheid één van de speerpunten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor hen vanzelfsprekend.

De organisatie van H80 heeft diverse maatregelen genomen om de schade voor het milieu zo veel mogelijk te beperken:

Alternatieve energiebronnen

Een festival verduurzaam je door zo weinig mogelijk energie te verbruiken én door te zorgen dat de gebruikte energie zo schoon mogelijk is. Vorig jaar deed Hoogte80 Festival samen met de HAN een proef met het zogenoemde ‘SOPRA systeem‘: een container met accu’s waarin groene energie wordt opgeslagen. Dit jaar gaat de organisatie aan de slag met de Wattsun, een mobiele variant van de SOPRA. Naast prototypes van de Wattsun hopen ze ook gebruik te kunnen maken van solar parasols.

Compensatie CO2 uitstoot

Om het volledige terrein van stroom te voorzien is Hoogte80 Festival helaas nog genoodzaakt om (ook) dieselaggregaten in te zetten. De uitstoot hiervan compenseren zij met het planten van bomen in Nederland via Trees For All, een Arnhemse stichting die als enige in Nederland met CBF keurmerk CO2 uitstoot compenseert.

Programmakrant

Voorafgaand aan het festival wordt een programmakrant in een enorme oplage verspreid in de regio Arnhem. Het papier wat hiervoor wordt gebruikt, wordt gecompenseerd: er worden welgeteld 19 bomen geplant. De krant is gratis, maar tijdens het festival te koop voor 1 euro. Zo wil de organisatie voorkomen dat ie overal op de grond belandt. Overigens gaat ook deze euro naar Trees for All.

Duurzame leveranciers

Ook als het gaat om de keuze van de leveranciers voor H80 is duurzaamheid een bepalende factor. Je zou het misschien niet verwachten, maar Grolsch is een van de duurzaamste bierbrouwers van Nederland, zonder biologisch te zijn. Mooi toch? En nog lekker ook!

Gescheiden afvalinzameling

Om zoveel mogelijk te re- en upcyclen verzamelt H80 papier, plastic, glas en restafval gescheiden in. Op het terrein vind je meerdere inzamelpunten. Het scheiden doe je als bezoeker natuurlijk gewoon zelf door hier enthousiast gebruik van te maken.

Peuken gadget

Peuken rapen van de grond is veel werk, daarom heeft H80 een heel handig gadget voor de rokers; de mobiele Hoogte80 asbak. Kan je mooi je peuken in kwijt! Voor maar 1,- verkrijgbaar bij de kassa en de bar. Het mooie stadspark Hoogte80 kan dan weer netjes achtergelaten worden.