In de Corona tijd is de Biologische Stadsboeren Coöperatie opgericht. De droom van de coöperatie is om burgers te inspireren om samen de stad te voeden met biologisch, gezond voedsel. Herken je jezelf in deze droom? Word dan gratis lid van de Biologisch Stadsboeren Coöperatie.

Wat zijn de plannen van de Biologische Stadsboeren Coöperatie?

Telen met YIMBY moestuinbakken

Biologisch voedsel telen in de achtertuin moet mogelijk zijn voor iedereen. Samen met de Hoeve Klein Mariëndaal heeft  de coöperatie een voorstel ingediend voor een subsidieregeling van de gemeente Arnhem. Het gaat om een bijdrage in de aanschaf van YIMBY moestuinbakken zodat meer burgers in Arnhem kunnen bijdragen aan een groen klimaat in de stad.

Oogstfeest

Het oogstdineris de jaarlijkse ontmoeting van stadsboeren en betrokkenen op de locatie Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem. Door de Corona tijd zal het komende oogstdiner plaats vinden op nationale burendag, dat is 25 september 2021.

Groene Kennis vergroten

Naast enthousiasme is ook groene kennis nodig voor het succesvol telen van biologisch voedsel in de stad. We organiseren in het voorjaar 2021 voor de tiende keer de starterscursus Biologische Tuinieren in de Stad. Houd de agenda in de gaten op www.learningisgrowing.nl voor het halen van jouw stadsboeren-certificaat.

De biologisch stadsboeren coöperatie Arnhem Groen is een vereniging van stadsboeren in de stad Arnhem en omstreken. Stadsboeren in de breedste zin van het woord met een geteeld oppervlakte van 0,5 vierkante meter tot 2 hectare.