Vanaf Pasen is het nieuwe gedeelte in boekhandel De Poort geopend. Naast de boeken die gaan over zoutloos koken, het maken van groene smoothies, herkennen van kruiden, stadstuinieren en nog veel meer, verkoopt Ineke Visscher (eigenares van Boekhandel De Poort) nu ook biologische, lokale en fairtrade producten.

Hoe ben je nu op het idee gekomen om biologische producten te verkopen in je boekenwinkel?

In November kreeg ik te horen dat de ING de pinautomaat naast mijn winkel wilde weghalen. Nu hield ik altijd wel een leuk zakcentje over door deze ruimte af te staan aan de ING. Maar wat moest ik doen als die inkomst weg valt? dacht ik. Hoe deze ruimte in te vullen? Samen met mijn zoon die technische bedrijfskunde studeert, begon ik te brainstormen. Mijn zoon die vroeger nooit brood mee nam naar school, omdat hij toch wel iets bij de snackbar haalden, was steeds gezonder gaan eten. Steeds meer biologisch producten en steeds minder naar de snackbar. ‘Mam je moet biologische producten gaan verkopen in je winkel!’, zei hij’.

‘Dat was een goed idee! Ik merkte de laatste tijd al dat de interesses van mijn klanten waren veranderd. Doordat ze bijvoorbeeld andere kaarten en boeken kochten dan voorheen. Ook wist ik dat veel wijkbewoners een volkstuintje hebben en bezig zijn met biologisch tuinieren. Verder ben ik met veel Geitenkampers in gesprek gekomen tijdens Kamp en Geit, een theater festival georganiseerd door De Plaats, dat op verschillende locaties in de wijk (ook bij mensen thuis) plaats vond. Als test heb ik een rek met biologische zaden in mijn winkel neergezet. Gewoon om te kijken wie die zaden nou kochten. En dat liep goed!

Waarvoor kunnen mensen bij boekhandel De Poort terecht?

Naast boeken, tijdschriften en kantoorartikelen kunnen mensen nu ook terecht voor meel van de Witte Watermolen, biologische chocolade, honing , thee, sap, pasta en nog veel meer. Kom gerust kijken en stel een mooi cadeaumandje voor bijvoorbeeld je moeder samen!