Woensdag 19 oktober organiseren Groen Arnhem en Stadstuin Kweekland de BIJeenkomst Arnhem Zoemt. Er zijn in de stad diverse initiatieven voor de wilde bij. Wat kunnen we nog meer doen om de bij te redden?

Afgelopen jaar is de wilde bij veelvuldig in het nieuws geweest. Wilde bijen zijn belangrijke bestuivers voor ons voedselweb en wereldwijd gaan de populaties snel achteruit. Er zijn in Nederland steeds meer initiatieven om de wilde bij te redden. Ook Arnhem heeft de wilde bij omarmd. Op diverse plekken in de stad zijn bloemenveldjes aangelegd, waarin de wilde bij en andere insecten hun voedsel en schuilplek kunnen vinden.

Omdat deze initiatieven nu los van elkaar op diverse plekken in de stad zijn, willen we kijken of het mogelijk is krachten te bundelen en zo nog meer initiatieven van de grond te laten komen. Daarom is er op woensdag 19 oktober de bijeenkomst Arnhem Zoemt. Deze bijeenkomst is voor iedereen die geïnteresseerd is in het redden van de wilde bij en het fleuriger maken van Arnhem.

Doel van de bijeenkomst is om te kijken welke initiatieven er in Arnhem zijn, of we kansen zien krachten te bundelen, of we van elkaar kunnen leren en welke ideeën er nog meer zijn om de wilde bij te redden.

Arnhem Zoemt:
Woensdag 19 oktober, 19.30 uur
Kweekland, Dalweg 80
Aanmelden bij Groen Arnhem

Meer