We hebben een bezwaarschrift gemaakt voor de uitbreiding van de opslag van de biomassacentrale op de Kleefsewaard. Het is een rapport van 9 pagina’s vol technische details gemaakt door een bouwkundig ingenieur die hier veel ervaring mee heeft. Zij bood aan om dit voor ons te doen en dat is erg sympathiek, het was enorm veel werk.  De inleiding is van Behoud Bomen Arnhem. 

Dat is de manier om de ingebruikname van de centrale te kunnen vertragen. Tegenhouden zal lastig zijn, de vergunning is tenslotte al verleend. Maar we kunnen zo wel de aandacht trekken en veel mensen bewust maken en de gemeenteraad en politieke partijen wakker schudden.
In Nijmegen is de biomassacentrale tenslotte door een motie van tafel geveegd.
Hoe meer bezwaarschriften we indienen hoe beter. Jullie mogen deze als voorbeeld gebruiken dus doe er je voordeel mee. Je mag het zelf naar eigen inzicht bewerken/aanvullen.

Teken je mee?

De sluitingsdatum is 6 juni, dus haast is geboden! Het moet voor die dag ingestuurd zijn of met afgegeven worden bij het provinciehuis in Arnhem. Je kan ook één bezwaarschrift door meerdere mensen laten ondertekenen.

Altijd met naam en adres erbij.
Hier kun je het bezwaarschrift en korte handleiding downloaden:

bezwaarschrift
korte handleiding

Met heel veel dank aan Anna en Kristine die heel veel werk hebben verzet om dit bezwaarschrift te maken