Op zaterdag 5 en 12 november stellen huiseigenaren in heel Nederland hun huis open om anderen te laten zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Ook in Arnhem kun je duurzame huizen bezoeken en je laten inspireren. Je hoort ervaringen uit de eerste hand en is er alle tijd om vragen te stellen.

Op de website van de Nationale Duurzame Huizenroute kun je bekijken welke huizen in en om Arnhem te bezoeken zijn. Bijvoorbeeld een jaren ’30 hoekhuis dat door middel van diverse maatregelen van energielabel F naar A is gegaan of een tussenwoning uit de jaren ’70 met luchtwarmtepomp en hybride zonnepanelen.

De huiseigenaren ontvangen je graag in hun huis. Met veel enthousiasme vertellen zij over het energiezuinig maken van hun woning. Zij geven rondleidingen of delen ervaringen aan de keukentafel en je kan allerlei vragen te stellen. Tijdens de huizenroute is het mogelijk om één of meerdere huizen te bezoeken en veel interessante en nuttige kennis uit te wisselen. Sommige eigenaren stellen hun huis open en nodigen daar deskundigen bij uit, zoals hun installateur of architect. Deze mensen geven je aanvullende informatie over specifieke onderwerpen. Bij de deelnemende huizen wordt vermeld of er deskundigen aanwezig zijn.

Je kunt je bij één of meerdere huizen inschrijven voor een bezoek. Het inschrijven is verplicht.

Tip: Kun je niet op zaterdag 5 of 12 november? Veel huiseigenaren zijn via de website het hele jaar door te benaderen voor vragen of aanvullende informatie.

Kijk voor meer informatie op Duurzamehuizenroute.nl en plan je bezoek >>>