Woensdag 16 maart is het Nationale Boomfeestdag. Om deze dag te vieren biedt Urban Street Forest bewoners van de Du Soleil-flat in Coehoorn een gratis boompje aan voor op het balkon.

Het Urban Street Forest project staat voor het (verticaal) vergroenen van flats. Urban Street Forest gelooft dat bomen essentieel zijn voor de gezondheid van mens, dier en milieu. Bomen geven de wijk kleur, zorgen voor een minder lawaaierige buurt en filteren (fijn)stof uit de lucht.

Halverwege februari krijgen bewoners van de Du Soleil-flat in Coehoorn twee van de vrijwilligers van Urban Street Forest aan de deur. Bewoners die mee willen doen krijgen op de Nationale Boomfeestdag op woensdag 16 maart door Urban Street Forest een boompje aangeboden. Er zullen verschillende soorten boompjes worden uitgedeeld, allemaal gemakkelijk te verzorgen en geschikt voor op het balkon. Voor mensen die dat willen zijn er tegen een kleine vergoeding ook fruitboompjes beschikbaar. Urban Street Forest voert het initiatief uit met kinderen uit groep 7/8 van de plaatselijke Basisschool ASV.

Een bos in Afrika

Urban Street Forest ondersteunt het project Trees for the Future. Voor elk boompje op een balkon, plant Urban Street Forest minstens één boom in een ontwikkelingsland, om verwoestijning en ontbossing tegen te gaan. De aanplant van bomen in verdroogde gebieden gebeurt samen met boeren. Zo wordt hun land weer vruchtbaar en kunnen ze meer producten naar de markt brengen.

Over Urban Street Forest

Het Urban Street Forest project staat voor het (verticaal) vergroenen van flats. Urban Street Forest gelooft dat bomen essentieel zijn voor de gezondheid van mens, dier en milieu. Bomen geven de wijk kleur, zorgen voor een minder lawaaierige buurt en filteren (fijn)stof uit de lucht. Huizen zijn zelfs meer waard als er groen omheen staat. Urban Street Forest werkt voornamelijk zonder subsidie van de overheid. Urban Street Forest voert de projecten uit samen met buurtbewoners, bedrijven, winkeliers en plaatselijke organisaties. Het eerste verticale bos heeft Urban Street Forest in 2014 gerealiseerd aan de Postjesweg in Amsterdam.

Meer