Via de website Beleefdelente.nl kun je met de webcams van Vogelbescherming Nederland rechtstreeks in vogelnesten kijken, live, 24 uur per dag, tijdens het hele broedseizoen.

Kijk mee met de ooievaars, die inmiddels het eerste ei hebben gelegd. Het broeden begint bij de ooievaars echter pas wanneer het tweede ei is gelegd. Het eerste ei wordt nog niet bebroed, maar wordt nooit alleen gelaten. Of volg de steenuilen, bij wie er nu echt een ei aan zit te komen. Het vrouwtje is vaak in de kast te vinden. Bij de torenvalken is het een heel ander verhaal. Het lijkt erop dat het slechte weer ze nog uit de nestkast houdt. Bij de slechtvalken is er meer te zien. Er zijn vier eieren en er komt regelmatig bezoek van twee jonge Duitse slechtvalken. Deze Duitse vrouwtjes lijken geen gevaar te vormen voor het paartje en de eieren.

De verschillende broedende vogels zijn te volgen op Beleefdelente.nl.[advanced_iframe securitykey=”a196099d30f10e7cf2f8c88a309c06f91c9cee4b” src=”http://www.beleefdelente.nl/vogel/ooievaar/” width=”100%” height=”1200″]