Het tuincomplex is in totaal 2.7 ha groot en de tuinen variëren in oppervlakte van 75 tot 300 m² . De B.T.V.Elderveld telt op dit moment zo’n 250 leden, begunstigers en andere sympathisanten die op 150 tuinen hun hobby, het biologisch tuinieren, beoefenen.
Het gebruik van chemische middelen en kunstmest zijn niet toegestaan want de vereniging is destijds opgericht met het doel het milieu te ontlasten. (zie rapport: “Club van Rome”).

Over het tuincomplex verspreid staan 18 pompen van de vereniging voor de watervoorziening.
Elk najaar worden de pompen opgeslagen en krijgen ze een onderhoudsbeurt en in het voorjaar worden ze dan opnieuw geplaatst zodat de leden altijd over schoon grondwater kunnen beschikken.

De gemeente heeft de tuinen clustergewijs in een park aangelegd zodat er voor de omliggende wijk Elderhof tevens een wandelgebied ontstond.
Dit alternatief voor het recht toe recht aan volkstuincomplex wat gebruikelijk was (en is) maakt het gebied tot een aantrekkelijke plaats waar kan worden getuinierd en gewandeld.

Onthaasten met tuinieren is op ons tuincomplex goed mogelijk.
Steeds belangrijker in onze jachtige tijd wordt het ontspannen bezig kunnen zijn met een leuke hobby.
De ervaring leert dat veel mensen bij ons na de dagelijkse beslommeringen helemaal op hun tuin tot rust komen. Lekker bezig zijn op uw eigen moestuintje, en het is nog gezond ook!

Ook vertegenwoordigd binnen de vereniging zijn de imkers die geregeld een bijeenkomst beleggen in het verenigingsgebouw.
Op verenigingsevenementen zijn de imkers vertegenwoordigt met voorlichting en de eigen opbrengst, honing, kaarsen etc. Op het tuincomplex worden enkele bijenvolken gehouden.

naar de site