Op woensdagavond 14 juni vindt van 19.30 – 21.30 uur bij Rozet Arnhem het jaarlijkse Awearness Fashion Café plaats, de ontmoetingsplaats voor modeprofessionals en consumenten met hart voor duurzame mode tijdens het Fashion + Design Festival Arnhem.

Hoe stel je een garderobe samen die jouw persoonlijkheid onderstreept en vriendelijk is voor mens, milieu én je portemonnee? Wat heb je nodig van ontwerpers en retail? Wat kun je zelf doen? Hoe dank je netjes je kleding af? Waar let je op als je kleding koopt? Hoe kun je door de juiste styling bewustere kledingkeuzes maken?

We gaan we in gesprek met consumenten en mode- en textielexperts Roosmarie Ruigrok van Clean & Unique, ecostyliste Shekila Ramautar, Ashna Chhatta mede-eigenaar van StoereVrouwen en ontwerpersduo Ho & Mulder die onlangs een fair fashion store openden in Arnhem. Ze komen beide van de ArtEZ. Roosmarie en Ashna zitten beide ook in de organisatie van Fashion Revolution Nederland.

Daarnaast kun je kennis maken met onze special guest Cara Boccieri van Ways of Change die 26 maart te zien was bij Floortje naar het einde van de wereld. Cara werkt met vluchtelingen op de grens tussen Thailand en Myanmar. Ze maken sieraden en andere accessoires om te voorzien in hun levensonderhoud.

Het Awearness Fashion Café sluit aan op het seminar Future Makers 2017 van ArtEZ Centre of Expertise Future Makers, een bijeenkomst voor en door onderzoekers, creatieve professionals en ondernemers over de ontwikkeling van nieuwe materialen en circulaire maakprocessen op gebied van mode en design. Bezoekers kunnen de evenementen apart bezoeken of een combinatieticket bestellen.

Een ticket voor het Awearness Fashion Café kost € 7,50 –
Een combinatieticket waarmee je ook het seminar Future Makers kunt bezoeken kost € 10,-

Ga voor actuele informatie over het programma en het bestellen van je ticket naar www.awearness-fashion.nl