Toen Gidy van Gaans als kleine jongen af en toe met zijn buurman mee naar de boerderij mocht, was zijn passie voor het boerenleven ontstaan.

‘Die keer dat er kippen geslacht werden is me het meest bij gebleven. Met mijn 15 jaar was ik destijds de jongste moestuinder op een brabants volkstuincomplex. Op mijn 17e ging ik naar de middelbare land- en tuinbouwschool. Uiteindelijk studeerde ik natuur- en landschapstechniek, verhuisde de moestuin naar Arnhem en kreeg ik de smaak van het koken te pakken.’

Van bedrijfsuitje tot boerderij-educatie

‘We nemen je mee naar boerderijen en andere mooi gelegen locaties op het platteland rondom Arnhem. We zoeken locaties waar je als particulier niet snel zult komen. Dat kan bijvoorbeeld een privé rivierstrandje, een boerenerf, een oude kas of een verlaten stal zijn. Door gebruik te maken van dit soort locaties als uitvalsbasis onderscheiden we ons. Geen strakke kookstudio’s of recreatieruimtes maar “ruwe” locaties met een verhaal.

Onze activiteiten hebben een inhoudelijk karakter welke past bij de locatie. Inhoudelijk betekent voor ons dat je naast een leuke tijd ook nog wat opsteekt over het platteland. We doen dat in de vorm van workshops, excursies en rondleidingen, voor volwassenen en kinderen.

Een activiteit is altijd gekoppeld aan eten of bestaat geheel uit het verzorgen van eten. Hoe dan ook, we werken samen met koks die onze passie voor regionaal (h)eerlijk eten delen.’

bron: www.atelierdebeleving.nl/