Bloei! in Arnhem en Fair Trade Arnhem hebben eerlijke adressen in Arnhem toegevoegd op de landelijke website Eerlijk Winkelen.

Met behulp van de website en app van Eerlijk Winkelen kun je eenvoudig eerlijke winkels vinden in heel het land. Tot voor kort ontbrak Arnhem in het overzicht. Maar Bloei! in Arnhem heeft in samenwerking met Fair Trade Arnhem eerlijke winkels in Arnhem toegevoegd. Nu is door het hele land zichtbaar waar je in Arnhem producten koopt van eerlijke handel. Kleding, cadeaus en andere dingen die gemaakt zijn onder goede omstandigheden voor mens en milieu Tweedehands spullen. Waar je tussendoor een kopje verantwoorde koffie kunt drinken en waar je een lekker biologisch broodje kunt eten. EerlijkWinkelen wijst je de weg.

Bekijk alle eerlijke winkels in Arnhem op www.eerlijkwinkelen.nl

App

Voortaan heb je de plattegronden met leuke eerlijke winkels altijd bij de hand, met de app van Eerlijk Winkelen die je kunt downloaden! In ruim 50 gemeenten met meer dan 1500 winkels.

Criteria

De volgende criteria zijn toegepast op de adressen:

FAIR TRADE
Eerlijke handel of fairtrade bevordert duurzame ontwikkeling in de internationale handel. Fairtrade betekent dat boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun exportproducten. Een prijs die in verhouding staat tot productiekosten. productiekosten.
BIOLOGISCH
Producten van biologische (ecologische) oorsprong zijn geproduceerd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Naast voedsel kan het ook gaan om katoen of verzorgingsproducten.
TWEEDEHANDS
Het opnieuw gebruiken van reeds bestaande producten levert geen extra belasting op voor mens en milieu. Daarnaast voorkom je dat producten die nog prima bruikbaar zijn op de afvalberg terecht komen.
OVERIG
Gelegenheden waar op een andere manier wordt bijgedragen aan een betere wereld.

 

Adres toevoegen

Ontbreekt er een adres die ook thuishoort op de Eerlijk Winkelen site en de Bloei!gids?
Je kunt dat dan mailen naar info@bloeiinarnhem.nl