Van 14 tot en met 17 september organiseren Netwerk Groen Arnhem en Kernteam Stadslandbouw Arnhem de Arnhemse Landdagen om je te laten genieten van alles wat Arnhem te bieden heeft op het gebied van groen.

Op woensdag 14 september vind het Oogstfeest plaats op stadsboerderij De Korenmaat. Op en rond het erf zijn verrassende activiteiten, rondleidingen en proeverijen voor jong en oud: ‘fiets’ je eigen gezonde smoothie op de Sappentrapper of proef spiraalpiepers die door Solar Snacks puur op zonne-energie worden gemaakt. Bak een broodje,  pof maïs boven een vuurtje of maak je eigen verse kruidenthee. Verder worden er groente en fruit van eigen bodem aangeboden en diverse streekproducten.

Vrijdagmiddag 16 september is er vanaf 14.30 uur een bijeenkomst die in het teken staat van inspireren, kennis delen en ontmoeten. Hoofdspreker is niemand minder dan wetenschapsjournalist en natuurkundige Mark Mieras:

‘Beetje groen, groot effect’
De meeste moderne mensen leven in een versteende omgeving. Wat doen stoeptegels, straten en gebouwen met hun hersenen? En hoe kan zelfs al een klein beetje natuur ons helpen om gezonder en vitaler te blijven. Om productiever en socialer te zijn?

Sanda Lenzholzer (Wageningen Universiteit, auteur ‘Het weer in de stad’) vertelt over klimaatgericht stads- en landschapsontwerp, Gemeente Arnhem besteedt aandacht aan de bodemkwaliteit en er komen initiatieven uit de stad aan het woord. Het programma sluit af met een netwerkborrel. Voor deze bijeenkomst dien je je aan te melden per mail. Entree bedraagt 2,-.
Locatie: Coehoorn Centraal.

Zaterdag 17 september is er een Open Tuinen Route. Plan je eigen route en geniet van de (soms verborgen) buurttuinen, stadslandbouwlocaties en andere groene adresjes die Arnhem rijk is. De initiatiefnemers vertellen er graag meer over en laten je proeven en beleven. De deelnemende locaties worden bekend gemaakt via groenarnhem.nl Meedoen met jouw (particuliere) tuin of locatie? Stuur dan een mail naar Groen Arnhem.

Update 8 september: De deelnemers van de Open Tuinen Route zijn inmiddels bekend. Er doen dit jaar maar liefst 30 locaties mee aan de Open Tuinen Dag. De kaart met alle deelnemende locaties kun je downloaden op de website van Groen Arnhem. Bij de kaart vind je ook per locatie een korte omschrijving en de tijdstippen. Dus stippel een leuke route uit en stap op de fiets! Let wel even goed op de tijdstippen, om te voorkomen dat je voor een gesloten poort staat.

Meer informatie: