Gemeente roept inwoners op om locaties voor zonnevelden te melden.
Welke plekken in Arnhem zijn geschikt voor zonnevelden? De stad wil de inwoners betrekken bij de zoektocht naar geschikte locaties voor zonnevelden. De gemeente heeft een website“waar plaatsen we zonnevelden in Arnhem” in het leven geroepen om geschikte locaties door te geven.

De ideeën moeten voldoen aan enkele criteria. Zo moet het terrein voor een zonneveld minimaal 2 hectare groot zijn en voor een periode van minstens 25 jaar beschikbaar zijn. Daarnaast zijn ook aansluiting op het energienet, veiligheid en ecologie factoren die meespelen.

Duurzaam

De gemeente Arnhem heeft in 2015 besloten dat zij komende jaren 40.000 zonnepanelen op locaties in de stad wil realiseren. Over vijf jaar wil de stad 14 procent van de energie duurzaam opgewekt hebben. Het realiseren van zonnevelden is daarvoor onmisbaar.

In augustus vindt een terugkoppeling van de uitkomsten plaats. Voor degene met het beste geschikte idee stelt de gemeente Arnhem een zonnepaneel ter beschikking.

Protest in Elderveld

De actie komt nadat de gemeente Arnhem afgelopen jaar een zonneveld probeerde door te drukken in de wijk Elderveld. Na protesten door omwonenden en ingrijpen van de gemeenteraad haalde wethouder Elfrink (SP) uiteindelijk bakzeil. Op initiatief van bewoners in Elderveld heeft de gemeenteraad vorige maand de criteria voor de locatiekeuze van zonnevelden aangescherpt.

Bron:Arnhem Direct en GNMF