Bijeenkomst, Aan de slag voor een bij-vriendelijke tuin of balkon.
Wil je ook graag meer bijen in je tuin? Arnhem Zoemt houdt een bijeenkomst, donderdag 8 november In Boerderijcafé De Hooijmaat (Marius van Beeklaan 5), van 19.30u – 21.30u. Ook met een kleinere tuin of balkon zijn er volop mogelijkheden bijen te krijgen, en je krijgt antwoord op de vraag hoe onderhoud je je bij-vriendelijke tuin. Dick Belgers vertelt meer over insectenhotels en wilde bijen.

Volgende bijeenkomsten

Arnhem Zoemt heeft ook al de volgende bijeenkomst gepland.
– Donderdag 31 januari: Aan de slag, wilde bijen in de buurt en in je wijk.
Heb je altijd al gedacht dat je omgeving wel wat meer bloemen en insecten kan gebruiken en wil je je handen uit je mouwen steken om te kijken wat en hoe je dat kunt doen? In deze avond laten we je zien wat er vanuit de gemeente mogelijk is, welke stappen je moet zetten om iets op te zetten, wat kom je tegen en hoe hebben andere dat aangepakt. Er komen enthousiaste verhalen met praktische voorbeelden van guerilla gardening tot geveltuintjes tot bloemenstrook in Zypendaal.

– Donderdag 21 maart: (1e dag van de lente) wilde bijen vooruit en terugzoemen in Arnhem en omgeving.
In deze bijeenkomst willen we alle initiatieven en acties koppelen. Wat is er gebeurd, wat zijn de ervaringen en wat kan zou er nog kunnen komen. Kunnen de initiatieven elkaar versterken en verbinden. Met diverse organisaties en mensen gaan we ons over de kaart van Arnhem buigen.

De locatie en de tijd volgen nog. Suggesties zijn welkom! Opgeven voor de bijeenkomsten of contact met ons opnemen kan via email adres: arnhemzoemt@gmail.com of via de website www.arnhemzoemt.nl.

Hopelijk zien we je bij één of meerdere bijeenkomsten.

Meer:

https://www.bloeiinarnhem.nl/bijeenkomst-arnhem-zoemt