Arnhem heeft bij de Stookjerijk Trofee 2018 samen met Lelystad een gedeelde tweede plaats gehaald. Groningen is winnaar van de Stookjerijk Trofee 2018, de prijs voor de groenste prestatieafspraken op het gebied van energiebesparing in de huursector. Arnhem behaalde ook in 2017 de tweede plaats bij de Stookjerijk Trofee.

Gezamenlijk stappenplan Arnhem

Paulus Jansen namens de jury: “Sterk punt van Arnhem is dat de gemeente, corporaties en huurders met elkaar in 2018 een stappenplan naar een CO2-neutrale huurvoorraad in 2050 opstellen. Met onder meer isolatiemaatregelen die vervolgstappen niet in de weg staan”.
Ook onderzoeken de grote Arnhemse corporaties of hun woningen in Elderveld kunnen worden aangesloten op het warmtenet. In Immerloo gebeurde dat al bij 700 portiekflats. Er volgen nog 170 flats in 2018. Er geldt daar een collectief warmtetarief dat lager is dan het individuele tarief.
Jansen: “Net als eerder hebben de huurdersverenigingen de prestatieafspraken mee ondertekend. De verbeteringen in huurwoningen worden per kwartaal per corporatie via de zogeheten Energie-Index aangegeven. Overige groene maatregelen betreffen het maximaal uitwisselen van duurzame initiatieven, het werken aan energiebewustwording bij huurders en het niet verkopen van huurwoningen indien het energielabel D of slechter is.’

Op de foto vlnr: Bern Lauriks (gemeente Arnhem), Martine Verheijen (Portaal Arnhem), Marcel van Empel (Huurdersver. Portaal Arnhem) en Paulus Jansen (directeur Woonbond).
Foto: John Voermans

lees ook over gasloos wonen in Arnhem