Tijdens INNOVATE, hét festival voor innovatie en creatie in Arnhem, organiseren Platform Arnhem Klimaatbestendig en branchevereniging VHG het Arnhem Klimaatbestendigers Symposium op de HAN campus. Het symposium is onder andere bedoeld voor tuin- en landschapsontwerpers, hoveniers, stedenbouwers en grondeigenaren in Arnhem en omgeving.

We kunnen er niet meer omheen: ons klimaat verandert, piekbuien nemen toe en de periodes van hitte en droogte worden langer en heviger. Deze extreme weertypes zorgen voor materiële schade en gezondheidsklachten. Denk bijvoorbeeld aan het onder water stromen van huizen en bedrijven, maar ook aan de vermindering van arbeidsproductiviteit en de stijging van zorgkosten door hittestress.

Klimaatverandering heeft daarom onontkoombaar invloed op de inrichting van de stad; van wijk tot tuin tot bedrijventerrein. Een goede samenwerking is cruciaal. Met elkaar kunnen we de stad weerbaar maken tegen hevige regenval en hittestress. Door meer ruimte te geven aan water en groen, innovatieve materialen toe te passen en particulieren te stimuleren om hun eigen omgeving klimaatbestendiger in te richten.

Arnhem kan niet achterblijven! Wie zijn de Arnhemse Klimaatbestendigers die deze rol op zich willen nemen? Hoe kunnen we hun energie nog beter inzetten om Arnhem klimaatbestendig te maken? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen bekend is met slimme en effectieve maatregelen? En bovenal, wat heeft een ieder (nog) nodig om zijn rol hierin goed uit te kunnen voeren?

Samen met inspirerende sprekers (onder andere weervrouw Margot Ribberink, GrownDownTown oprichter Philip van Traa, VHG directeur Egbert Roozen en wethouder Ine van Burgsteden) en een interactieve discussie wordt gezocht naar het antwoord op de vraag: ‘Hoe kunnen we samen bijdragen aan het klimaatbestendiger maken van de stad?’.

Het volledige programma staat op www.arnhemklimaatbestendig.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk 22 september door een mail te sturen naar info@arnhemklimaatbestendig.nl met daarbij vermeld het aantal personen.

Datum: vrijdag 6 oktober
Aanvang: 15.30 uur, deuren open vanaf 15.00 uur
Locatie: HAN Campus, Ruitenberglaan 26 Arnhem
Aanmelden: info@arnhemklimaatbestendig.nl
Meer info: www.arnhemklimaatbestendig.nl