Op verschillende plekken in Arnhem zijn zogenaamde Boekenbomen geplant; een boom waar iedereen boeken kan lenen en delen. Deze week is midden in het winkelcentrum van Presikhaaf een Boekenboom geplant.

Het is inmiddels de vijfde boekenboom in Arnhem. Er staat al een Boekenboom in de beide basisscholen van de Mozaïek, in basisschool De Boomhut en één bij het openluchtzwembad Klarenbeek. De Boekenbomen worden aangeboden door Rotary Arnhem, vanuit de gedachte dat lezen laagdrempelig en toegankelijk moet zijn, met name voor kinderen. De basisscholen verwelkomen de bomen dan ook met plezier.

Het is een gezamenlijke inspanning. Meubelmakerij De Wig heeft ze gemaakt en gezorgd dat ze een speels en vriendelijk uiterlijk hebben. De boeken zijn geleverd door de Rotary-leden en de Speelgoedbank in Velp. Zoek gerust een boek uit om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie. Om de boom levend te houden is het natuurlijk wel zo leuk om zelf ook boeken in de Boekenboom achter te laten. Zo hebben we er met z’n allen plezier aan!

Bron: Arnhem Direct