Arnhem Aan, maakt nieuwe energie zichtbaar, verbindt mensen en hun duurzame initiatieven, laat zien wat je zelf kunt doen, inspireert om mee te doen.

Wat kun je verwachten van Arnhem AAN?

1. Ze geven inspiratie

Arnhem AAN laat zien welke goede voorbeelden er in Arnhem zijn op het gebied van energie besparen èn duurzaam energie opwekken. Laat je hier inspireren door de vele voorbeelden, groot en klein, van wijkinitiatieven en van inwoners en bedrijven die de handschoen hebben opgepakt.

2. Ze helpen een handje bij wat je zelf kunt doen

Wil je zelf thuis ook aan de slag? Klik dan op ‘Energieloket Midden Gelderland‘. Op het energieloket kan je terecht met je vragen over energie. Bijvoorbeeld over de isolatie van je woning, over zonnepanelen, of over een nieuwe warmte-installatie. Ook kun je er een gratis woonwensenscan aanvragen!

3. En ze stimuleren jou om je in te zetten voor je buurt

Steek je samen met je buren tijd en energie in het duurzamer maken van je buurt? Dat kan de gemeente Arnhem bijzonder waarderen en zij willen je daar graag bij helpen. Die hulp bestaat uit het aanbieden van een AANjager die het initiatief helpt met onder andere: deskundig onderzoek, advies, coaching en begeleiding van activiteiten. En ook bestaat de hulp uit vergoeding van kosten voor het organiseren van bijeenkomsten en dergelijke. De gemeente Arnhem heeft daarvoor het AANjaagfonds opgericht.
Kijk hier naar de spelregels.

Voor wie is Arnhem AAN?

Arnhem AAN is voor alle inwoners van Arnhem en alle bedrijven en organisaties. Samen gaan we voor duurzaam. Arnhem AAN zorgt voor het overzicht van wat er allemaal al gebeurt. Naast concrete beantwoording van vragen van particulieren en bedrijven (via het Energieloket Midden Gelderland) kunnen initiatiefnemers elkaar inspireren en helpen. De AANjagers staan daarbij voor je klaar.

Wie zijn de initiatiefnemers van Arnhem AAN?

Arnhem AAN is een campagne opgezet door een groep Arnhemmers die tot doel heeft om lokaal het duurzaam omgaan met energie te stimuleren. Het gaat dan om energiebesparing, schoon opwekken met als resultaat minder uitstoot van CO2. Arnhem AAN wordt ondersteund vanuit het gemeentelijk programma New Energy made in Arnhem.

We zeggen graag: Arnhem, goed bezig!