Waar in Arnhem je nu ook bent, je bevindt je midden in de biodiverse stadsnatuur. De campagne vertelt verhalen over natuur in de stad en creëert ervaringen. Via anderearnhemmers op Instagram worden wekelijks verhalen van steeds een andere bijzondere inwoner verzameld, zoals de bij, de egel of de zwam. Heb jij een mooi verhaal over een Andere Arnhemmer? Vertel het ons!

Fête de la Nature

Andere Arnhemmers brengt menselijke en niet-menselijke inwoners met elkaar in contact door het vertellen van verhalen en het creëren van ervaringen. Tijdens het landelijke festival Fête de la Nature op zaterdag 4 september kun je nader kennismaken met de eerste Andere Arnhemmer: de bij.

“Bij ‘natuur’ denk je niet meteen aan een stad, vol asfalt, flats en auto’s. Maar onder onze huizen stromen woeste beken, slechtvalken zien onze torens voor rotsen aan en in Sonsbeek Park praten beuken met elkaar via de een schimmeldraden-internet. Waar in Arnhem je ook bent: je bevindt je midden in de biodiverse stadsnatuur vol Andere Arnhemmers: planten, dieren, insecten en schimmels. Samen vormen we de stadsbiotoop”, aldus de initiatiefnemers.

Het initiatief Andere Arnhemmers wil “alle stadsbewoners met elkaar in contact brengen zodat we ons allemaal onderdeel voelen van de bruisende stadsbiotoop. De komende vier jaargetijden brengen we elke week verhalen van een Ándere Arnhemmer. We beginnen met een van de kleinste inwoners met grootse impact: de bijen. Wist je dat vrijwel al het plantaardig voedsel dat je eet mede mogelijk wordt gemaakt door bijen?”

Tijdens nationaal grassroots festival Fête de la Nature op zaterdag 4 september worden namens de Arnhemse bijen tussen 11.00 en 15.00 uur (zolang de voorraad strekt) gratis peren en appels uitgedeeld op locaties als het Willemsplein, bij de Stadsboerderijen en Molenplaats.

Andere Arnhemmers is een initiatief van Gemeente Arnhem, Netwerk Groen Arnhem en Studio Lakmoes. Tijdens de bijenmaand september werken we actief samen met de Arnhemse bijen, Arnhem Zoemt en Noordland. Meer informatie op info@anderearnhemmers.nl.

www.anderearnhemmers.nl