Vanuit enthousiasme om de wijk Craneveer nog groener, mooier en bloeiender te maken hebben enkele bewoners zich verenigd in de werkgroep Altegroen.  Altegroen wil met kleine praktische, groene projecten de wijk plezieriger maken voor mensen en dieren.

Bloemenveldjes

In het najaar van 2013 heeft de werkgroep op verschillende plaatsen in de wijk bloemenveldjes ingezaaid. De bloemen trekken vlinders aan en voorzien de – steeds meer bedreigde – bijen van voedsel. De veldjes zijn prachtig kleurrijk en geuren hun omgeving zoet en kruidig tegemoet.

Zwaluwkasten

Een ander project van de werkgroep betrof een workshop zwaluwkasten maken. Doordat meer en meer daken geïsoleerd worden, zijn de gierzwaluwen veel van hun nestgelegenheden kwijt geraakt. Door speciale nestkasten op te hangen kunnen de zwaluwen zich blijven nestelen in de wijk en kunnen de bewoners blijven genieten van overscherende zwaluwen.

Toekomstplannen

Ideeën van de werkgroep voor de toekomst zijn het plaatsen van moestuinbakken in de wijk en het aanleggen van een wijkboomgaard.

Doe je mee?

Woon je in de wijk Craneveer en wil jij je ook graag inzetten voor een groene wijk? Word dan lid van de werkgroep Altegroen. Af en toe mee doen aan een activiteit kan ook, bijvoorbeeld door te helpen met het inzaaien of onderhouden van de bloemenveldjes. De werkgroep komt ongeveer 1 keer per maand bij elkaar. Heb je interesse, vragen of ideeën dan kun je contact opnemen met Anne-Marie van Bergen (06-23870207) of mailen naar altegroen@craneveer.nl.