Enkele keren per jaar organiseert Milieudefensie Arnhem een veganistisch bio-diner, met zoveel mogelijk lokale producten. In het Allemaal eet-Lokaal koken vrijwilligers een veganistische een biologische driegangenmaaltijd met zoveel mogelijk lokale producten. Schuif gezellig aan en proef zelf hoe lekker de duurzame keuken is. De maaltijden beginnen om 18.00 uur (inloop vanaf 17.45 uur) en vinden plaats in De Wasserij, Molenbeekstraat 26A. De kosten zijn €8,- per persoon. Aanmelden voor de maaltijden kan via milieudefensiediner@gmail.com. Er kunnen maximaal 25 mensen mee-eten.

Voor de productie van vlees, zuivel en eieren in Nederland zijn ruim 1 miljoen voetbalvelden aan sojaplantages nodig. Plantages waarvoor oerwouden worden gekapt. Zolang onze veeteelt in grote mate afhankelijk is van grondstoffen van ver weg, blijven we sociale en ecologische misstanden aan de andere kant van de wereld veroorzaken.

Lekker plantaardig

Minder vlees, zuivel en eieren eten is beter voor het oerwoud, voor de wereldwijde voedselverdeling, het klimaat, de dieren en onze gezondheid. Met het veganistisch diner laat Milieudefensie Arnhem zien dat de oplossing onder handbereik ligt. “Het is heel goed mogelijk om een lekkere veganistische maaltijd te koken,” aldus Hanneke Windhausen, chef-kok van de diners en vrijwilliger bij Milieudefensie Arnhem. “Voor onze maaltijden gebruiken we alleen plantaardige producten. Om te laten zien en proeven dat het kan!”
bron: https://arnhem.milieudefensie.nl/actie-allemaal-eet-lokaal/