Dinsdag 11 oktober organiseert Milieudefensie Arnhem weer een Allemaal eet-Lokaal, ditmaal in het teken van het oerwoudvrije ei. Allemaal Lokaal boer’ David Janssen uit Veulen zal er bij zijn. Sinds begin dit jaar leggen zijn kippen oerwoudvrije eieren. 

Sinds begin dit jaar krijgen de kippen van David geen Zuid-Amerikaanse importsoja meer, waarvoor in hoog tempo oerwoud wordt gekapt, maar eten zij veevoer van dichtbij.  Deze omslag ging niet vanzelf.  Tijdens het Allemaal eet-Lokaal vertelt David tussen de gangen door hoe hij dit met veel pionierswerk voor elkaar gekregen heeft. En natuurlijk is er alle ruimte voor vragen.

Het oerwoudvrije ei is het resultaat van een pilot, waarmee Milieudefensie aantoont dat regionaal veevoer een haalbaar en duurzaam alternatief is. Milieudefensie wil de komende jaren nog negen pilots uitvoeren samen met boeren en producenten van zuivel en eieren. Het doel is om een structureel aanbod van oerwoudvrije producten tot stand te brengen, en zo een doorbraak in de keten te forceren voor het gebruik van lokaal veevoer.

Tijdens het Allemaal eet-Lokaal, een initiatief van Milieudefensie Arnhem, koken vrijwilligers een vegetarische, biologische driegangen maaltijd met zoveel mogelijk lokale producten. Het Allemaal eet-Lokaal op dinsdag 11 oktober staat in het teken van het oerwoudvrije gijs-ei. De maaltijd vindt plaats in de Wasserij aan de Molenbeekstraat 26a en begint om 18.00 uur.  Inloop vanaf 17.45 uur. De avond is rond 20.00 uur afgelopen. Kosten zijn  € 8,- Aanmelden kan tot en met 5 oktober via arhem@milieudefensie.nl

Meer info