Op woensdag 27 mei vindt de aftrap plaats van een nieuw groen initiatief: het netwerk Groen Arnhem. Het netwerk heeft als doel de groene kwaliteiten van Arnhem zichtbaarder te maken en alle groene initiatieven in de stad te versnellen en met elkaar te verbinden.

Wie in Arnhem woont of de stad bezoekt heeft alle gelegenheid om met mooi weer lekker naar buiten te gaan. Arnhem biedt immers buitengewoon veel groen om in te ontspannen of om eens lekker in de aarde te wroeten. Bij ons op de website staat een uitgebreid overzicht van al het Arnhemse groen. Bezoek de mooie stadsparken en tuinen, ga actief Groen doen of werk mee aan de Arnhemse stadslandbouw. Ook als je de stad uit wilt hoef je niet ver te gaan om midden in de natuur te staan, kijk maar eens naar Natuur bij de stad.

Netwerk Groen Arnhem

Het netwerk Groen Arnhem heeft als doel om de groene kwaliteiten van Arnhem zichtbaarder maken en alle groene initiatieven in de stad te versnellen en met elkaar te verbinden. Dit om de aantrekkelijkheid van de stad voor haar bewoners, ondernemers en bezoekers te vergroten. Groen Arnhem is een initiatief van Bezoekerscentrum Sonsbeek, Kernteam Stadslandbouw, Natuurcentrum Arnhem en de gemeente. De campagne Made in [Arnhem] ondersteunt Groen Arnhem.

Aftrap

Op woensdag 27 mei vindt de aftrap plaats van het netwerk Groen Arnhem. Tijdens de aftrap hoor je meer over de doelstellingen, plannen en ideeën van het netwerk Groen Arnhem in oprichting. Je bent van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen. De aftrap vindt plaats bij het Van Gogh Mozaïek, Park Sonsbeek, onderaan de heuvel bij de Witte Villa. Je kunt je tot 26 mei aanmelden door een mail te sturen naar Sanne Blok, coördinator Groen Arnhem: sanne_blok@yahoo.com.

Bloei! in Arnhem hoopt dat met het netwerk Groen Arnhem een vervolg wordt gegeven aan de Groene Agenda.