De 100-100-100 afval challenge zit erop. 100 Deelnemers hebben 100 dagen hun afval tot het minimum beperkt. Met wekelijkse nieuwe opdrachten, zoals ‘Maak een foto van jouw afval als je een warme maaltijd hebt gemaakt’
en ‘Hoe afvalvrij ben jij buiten de deur?’ deelden de deelnemers hun ervaringen. Van alle input en nieuwe inzichten wordt een bundel gemaakt. En er werd ook veel afval bespaard.

Besparing

Gemiddeld werd er door de deelnemers 1 kg restafval per week gewogen. Dat ligt flink lager dan het Arnhemse gemiddelde. Dat is 8,2 kg per week. Landelijk wordt er zelfs 9,2 kg restafval per week per persoon weggegooid.

Bespaartips

Het meeste afval kan gerecycled worden. Wat niet lukt zijn de zakjes met aan de binnenzijde aluminiumfolie, zoals chipszakjes. Door te plannen, kun je veel afval voorkomen. Altijd zelf een tasje op zak om spulletjes mee te nemen, scheelt veel plastic tasjes onderweg. Ook zelf een lunchpakketje meenemen voorkomt veel wegwerpbakjes.
In verschillende winkels kun je gemakkelijk spullen onverpakt kopen. Yvonne Renkens nam deelnemers mee op supermarktsafari. Het bezoek aan afvalverwerker Suez liet zien dat er mooie geavanceerde machines zijn die verschillend plastic kunnen sorteren. Daarom mag plastic, metaal en drankkartons in 1 zak worden aangeboden.