Wijngaard Wageningse Berg wil in samenwerking met Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) een wijngaard beginnen op de zuidhelling van Mariendaal, gelegen tussen Arnhem en Oosterbeek.

“In de eerste plaats willen we een lekkere wijn maken en een fraaie wijngaard aanleggen. Een wijngaard waarvan de omgeving kan genieten en die een enorme impuls voor het landschap zal zijn. Daarom stellen we inwoners en ondernemers uit de omgeving van Oosterbeek en Arnhem in de gelegenheid om een stukje van de wijngaard te adopteren.” – Wijngaard Wageningse Berg

Hoe werkt de adoptie van wijnstokken?

Iedereen adopteert een aantal wijnstokken en verkrijgt daarmee het recht op de wijn van deze stokken voor een periode van 5 jaar. Een stok levert normaliter een fles per jaar en de prijs die u betaalt voor de adoptie is gebaseerd op de productie voor de wijn. U kiest van tevoren voor wit, rood of rosé. Ieder jaar kunt u als de wijn is gebotteld, deze komen afhalen.

De adoptie van een wijnstok kost 95 euro, vanaf 5 stokken 90 en bij 10 stokken of meer betaalt u 85 euro per stok. Hoeveel u ook adopteert, het gaat altijd om een periode van 5 jaar. De eerste twee jaar kan er nog geen wijn van de jonge stokken worden geoogst, dan krijgt u van de Wageningse Berg: rood, wit of rosé, afhankelijk van uw keuze. Na vijf jaar zijn de stichtingskosten betaald en kan de prijs per stok beduidend omlaag. U betaalt het adoptiebedrag vooraf, zodat de investering en daarmee het duurzame gebruik van landgoed Mariendaal direct van start gaat.

Geïnteresseerd in de adoptie van wijnstokken? Meld dit dan bij Triple E te Arnhem bij Simone Blok.
simone@tripleee.nl of bel 06-46247475

Kijk voor meer informatie op www.wijngaardwageningseberg.nl