Het Arnhems Labyrint start actie om het hekwerk bij het Amsterdamse-veld weer in oude glorie te herstellen met klimrozen.

Tot 50 jaar geleden was er op het Amsterdamse-veld een rozenkwekerij met klimrozen langs het hek. Na de restauratie van het hekwerk vorig jaar langs de Amsterdamseweg, zouden we dit jaar het oorspronkelijk beeld van het hekwerk met rozen, in volle glorie willen herstellen. Het geeft een prachtig beeld ten aanzien van het Rosorum, het park en bij binnenkomst in Arnhem.

Het gaat om 70 klimrozen: Rosa ‘White Star’. Een roos met enkelvoudig wit bloemblad, doorbloeier, geurend, laagblijvend en een sterk ras. De gemeente heeft destijds aangegeven dat ze het een goed idee vinden, maar het budget voor de aanpak niet voldoende is.

Om dit plan toch te realiseren is er het volgende bedacht:
1. Sponsor een ROOS voor € 13,50
2. Sponsoren en adopteren* € 12,50

Voor iedere roos die je sponsort mag je een naam kiezen die bij de roos komt te staan.
Je kunt ‘je keuze’ in een enveloppe doen met je gegevens (mocht er een kink in de kabel komen we je het geld terug kunnen geven) en deze afgeven bij een van de leden van de werkgroep, afgeven als wij met het onderhoud bezig zijn of in de bus doen bij Wil & Antoinette: Noordelijke Parallelweg 26.

Ook is het mogelijk om het geld over te maken op IBAN nummer: NL96 ASNB 0708 1914 87 t.n.v. A.A.J.C. Kuhlmann, onder vermelding van: ‘Roos Arnhems Labyrint’.

Vermeldt in beide gevallen hierbij:

  • Je naam en email-adres of telefoonnummer waar we je kunnen bereiken (mocht er een kink in de kabel komen we je het geld terug kunnen geven).
  • Welke van de twee bovenstaande keuzes je kiest
  • De naam die je aan je roos wilt geven

* Adopteren = onderhouden. Je krijgt deskundige begeleiding bij het snoeien.

Wij hopen het geld zo spoedig mogelijk met sponsoring bij elkaar te krijgen. Zodat wij ze dan snel gezamenlijk kunnen planten en genieten van de bloei!

Mail voor meer info naar info@arnhemslabyrint.nl

De projectgroep van het Arnhems Labyrint bestaat uit:
Lonneke Albers, Rob Philleppart, Astrid Boerkamp, Marion Meeuwisssen, Rense Wallaart, Wil Groen en Antoinette Kuhlmann.