Klara 43 wil een eerlijke prijs voor de melk die zij geeft. Daarom voert zij samen met Milieudefensie Arnhem op zaterdag 30 september tussen 13.00 en 15.00 uur luid loeiend actie op het Velperplein. Voorbijgangers kunnen een petitie voor eerlijke melk ondertekenen en meedoen aan Klara’s Melkquiz. “Supermarkten betalen nu veel te weinig voor melk om dier- en milieuvriendelijk te boeren. Dat is slecht voor het milieu, voor de koeien en voor de boeren”, aldus Aster Wijsman van Milieudefensie Arnhem.

Op dit moment produceren melkveehouders te veel mest. Dat is slecht voor de bodem en ons drinkwater. Daarbovenop komt nog dat het meeste veevoer voor koeien is gemaakt van soja waarvoor in Zuid-Amerika bossen verdwijnen. Eigenlijk kun je alleen maar concluderen dat onze melk, zoals deze nu hier in de schappen ligt, niet houdbaar is.

Zes cent extra helpt

Milieudefensie heeft uitgezocht dat met een inkoopprijs van minimaal 43 cent de boer zijn brood kan verdienen en kan zorgen voor duurzame melk. Voor slechts 6 cent extra per liter melk kunnen boeren zorgen voor meer koeien in de wei én de belangrijkste milieuproblemen oplossen. Supermarkten zijn daar over aangeschreven en zijn daar tijdens de grote landelijke belactie op 16 september jl. massaal over gebeld. Zij geven echter geen gehoor. Daarom eist Milieudefensie ook met een petitie een eerlijke prijs. “ Het is goed te zien dat steeds meer mensen eerlijke en duurzame melk willen”, zeg Aster Wijsman. “Op dit moment hebben al meer dan 30.000 mensen de petitie ondertekend.”

Meer informatie: https://eerlijke-melk.nl