Aan de hand van diverse uitdagingen en tips helpt de NPO Groen-app jou om een week lang groener te leven. De app is een aanvulling op het nieuwe tv-programma ‘Nederland wordt groen’ gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Waldemar Torenstra.  

Na het downloaden van de gratis app krijg je een lijst met uitdagingen voorgelegd, die je aan kunt gaan of af kunt wijzen. Onder iedere uitdaging zie je direct wat je ermee bespaart en kun je ook zien hoeveel de rest van Nederland al bespaard heeft dankzij de app. Er zijn verschillende categorieën om uit te kiezen, zoals eten, vervoer en stroomgebruik. De uitdagingen variëren van het nee zeggen tegen plastic tasjes tijdens het winkelen tot het uitsluitend eten van lokale producten. Nadat je er zes van de dertig geselecteerd hebt, krijg je ze in een overzichtje te zien en kan de groene week beginnen. Aan het einde van je groene week kun je ervoor kiezen om dezelfde uitdagingen met een week te verlengen of om met een set nieuwe aan de slag te gaan.

BN’ers

In de thema-uitzending Nederland wordt groen (VARA), gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Waldemar Torenstra, proberen KRO-presentatrice Anita Witzier, NPO 3FM-dj Gerard Ekdom en zanger Frans Duijts, samen met hun gezinnen, een week lang zo duurzaam mogelijk door het leven te gaan. Sophie: “Duurzaamheid is een onderwerp dat ons al lange tijd bezighoudt. Maar wat ons ook bezighoudt, is de moeite die het kost om echt je gedrag aan te passen. Doe die kraan even uit als je je tanden poetst! Hoezo zit de oplader nog in het stopcontact? Neem jij voor dat kleine stukje de auto? We weten wel hoe we ons beter kunnen gedragen, maar het is ook gezeik.” Waldemar: “Omdat het wel belangrijk is, willen wij graag dit programma maken. Om een stoomcursus te geven en ook om te laten zien dat het niet alleen in eerste instantie moeite kost, maar ook echt wel wat oplevert.”

Bekijk de uitzending Nederland wordt groen hier terug en download de gratis app.