Youth Food Movement Arnhem organiseert voor de tweede keer een No Waste Schuurfeest op de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof in Duiven. Tijdens dit festival staat foodwaste centraal: kwalitatief goed voedsel dat anders weggegooid zou worden omdat er bijvoorbeeld een plekje op zit, het niet verkocht wordt, of omdat de vorm niet helemaal naar wens is.

Er lopen op De Horsterhof altijd een paar varkens rond die resten opeten die overblijven van de oogst. Tijdens het festival wordt één van die varkens klaargemaakt aan het spit. Er staat dit jaar ook ‘mannenvlees’ op de kaart: mannetjes (stiertjes, geitenbokjes, hanen) zijn momenteel overblijfselen in ons voedselsysteem. Omdat ze geen melk leveren of eieren leggen worden ze vaak “weggegooid”, terwijl het vlees prima geschikt is voor consumptie.
Ook voor vegetariërs is het volop genieten met heerlijke salades en gegrilde spiezen van afgekeurde groenten en fruit van lokale supermarkten zoals de Estafette. Maar dan wel bereid door verschillende topkoks, waaronder Estee Strooker van ’t Amusement en Mirjam van Stella by Starlight.

Een ticket kost € 17,50 (kinderen € 5,59) en is inclusief buffet.

Ps: YFM Arnhem geeft twee tickets weg. Kans maken om die tickets te winnen?

Check de facebookpagina van YFM Arnhem