Start themajaar ‘Op Gelderse Bodem’

Dinsdag 13 januari gaf Gerard Doornbos, veldwerkdeskundige Bodem bij Grontmij en lid IVN, de aftrap met een interactieve presentatie op de Stadsboerderij Presikhaaf.
Tevens werd de website Op Gelderse Bodem gelanceerd

2015 is het Internationaal Jaar van de Bodem. Groene organisaties in en rond Arnhem zien dit jaar als kans om zelf onderzoek te doen en anderen bewust te maken van het belang van een vruchtbare, gezonde en schone bodem.

IVN Arnhem als initiatiefnemer draagt op 13 januari het themajaar over aan de groene organisaties die zich aangesloten hebben aan het netwerk. Dat doet zij door de interactieve website Op Gelderse Bodem te lanceren waar iedereen het hele jaar door activiteiten en onderwerpen aan kan leveren. Zo bouwen de betrokken organisaties gezamenlijk aan het themajaar.

‘Op Gelderse Bodem’ nodigt iedereen uit activiteiten te organiseren en onderzoek en kennis te delen.

Bodem is een breed begrip. Je kunt er op verschillende niveaus naar kijken, heeft verschillende functies maar de het is en blijft onze basis. Het Internationaal Jaar van de Bodem is een kans om het met elkaar in kaart te brengen! Heb je al een activiteit? Meldt het aan op de website Op Gelderse Bodem